Wie ben ik?

Wichert Noordeloos, geboren in 1953, echtgenoot en vader van vijf kinderen.
In het leven vooral geraakt door de Gestalttherapie  waardoor ik mijn eigen puzzelstukjes in de juiste contouren heb kunnen leggen.
Vooral het zelfhelend principe spreekt me enorm aan, het organisme heelt vermits we het niet verhinderen. Als therapeut zie ik het als mijn taak de belemmeringen op dat helend principe weg te nemen, waardoor mensen in staat zijn door te stappen op het pad dat hen tot nieuwe inzichten kan brengen.
Respect, geduld, creativiteit en échte aandacht zijn de gereedschappen in mijn 'kist'.

Daarnaast staat mijn werk in het teken van de ontwikkeling via initiaties, momenten waarop een daadwerkelijke stap naar de volgende levensfase wordt gezet. Van adolescent tot volwassene via het 'verraad' aan de moeder (de sprookjes Hans en Grietje, IJzeren Hans) en de leidende hand van de vaderfiguur (De Ganzenhoedster).
Ik werk graag met jongeren die de steun van huisuit op dit pad missen en als ze achterom kijken een leegte ervaren.

In mijn arbeidszame leven ben ik vooral bezig met de mens in relatie tot arbeid. Zo werk ik als loopbaanadviseur, diagnostiseer ik getraumatiseerde mensen op hun belastbaarheid en geschiktheid voor de arbeidsmarkt en als Company Counselor in organisaties. 
Ik geef workshops aan managers op het gebied van omgaan met medewerkers met psychische problematiek, stresshantering en adviseer in de effectieve aanpak daarvan.